IMG_7542.JPG

Tarinamme

Kiltit ja luotettavat

Tallin hevoset

Kaksi miestä ja muutto maalle

Olli ja Petteri

Olli miltei tupasahti maailmaan hevosen selässä. Ehti kuitenkin juuri ja juuri synnytyssairaalaan. Joskaan tästä ei ollut mitään apua. Sillä rakkaus hevosiin ja niiden hyvin vointii oli sinetöity. Miniratsastajan ensikosketus hevosiin syntyi kantoliinassa äidin kiitolaukatessa pitkin Pohjanmaan peltoja. Oman ponin Olli sai 4-vuotiaana, jolla myöhemmin taittuivat myös koulumatkat. Siinä missä pientä ponipoikaa kiusattiin koulussa, hevoset toivat turvaa ja lohtua.

 

Asioita voi aina lähestyä haasteiden kautta. Ollin erikoisalaa ja ydinosaamista on haastavien hevosien sisäänratsastus ja hevosten välillä niin käsittämättömään sielunmaisemaan sukeltamien.

 

O on hankkinut kannuksensa ponien ja hevosten maailmassa niin ratsu-, este-, ravi kuin siitostalleillakin ympäri Suomea ja ulkomaillakin. Olli on valmentautunut useilla eri suomalaisilla ja kansainvälisillä huippuvalmentajilla. Tätä Olli ylläpitää jatkossakin kehittääkseen omaa ratsastamistaan ja tietämystään hevosista.

 

Perspektiiviä perinteiseen hevostyöskentelyyn tuo 12 vuoden kokemus sosiaali,- terveys- opetusalalta. Tästä kumpuaakin tahto hevosten hyödyntäminen sosiaalityössä lastensuojeluasiakkaiden parissa. Pimeä menneisyys taiteen, kuvaamisen ja teatterin parissa antaa eväät tunnetyöskentelyyn ja ymmärryksen voimaantumisen kokonaisvaltaiseen vaikutukseen.

 

Vaikka Hellevi onkin kiitolaukannut muihin ulottuvuuksiin, hänen kaksoissisarensa Birgit saattaa ilmestyä mitä arvaamattomimpina hetkinä puuhastelemaan vieraiden iloksi - tai kauhuksi. Birgitin tunnistaa liehuvista glitterasuista, taukoamattomasta puheesta ja posliinikippojen kolinasta.

Petteri on mainosalalla, joten Hellevin mainonta, markkinointi ja myynti on langennut hänelle. Muuten hää lupaa olla hiljaa. Paitsi kun pelaa Aliasta. Kerran melkein hävisi, muttei suostu myöntämään sitäkään. Petterin sisällä asuva floristi tekee kukkakimppuja, vaikkei kukaan niitä tahtoisikaan. Hänet tavataan usein keittiöstä. Ja kun silmä välttää, lukemasta. Uskoo hyvin vahvasti siihen, että lukeminen on paras mahdollinen tapa ignoorata arki. Vannoo maastoratsastuksen nimeen, mutta sattuneista perhesyistä käy nöyryyttämässä itseään este- ja koulutunneilla, jottei elämä nousisi päähän. Paras hiljaisten ja pitkien maastojen kaveri ikinä.

IMG_7589.JPG
OLET TERVETULLUT

Yksikään minuutti satulassa ei ole tuhlattua aikaa. Opetellaan, nautitaan ja luodaan muistoja yhdessä.